Vastenburg. Alles in één keer schoon.

EMAS

Wat is het EMAS keurmerk

EMAS is een afkorting van ‘Econ Management and Audit Scheme”. Dit is een verordening van de Europese Unie, die een systeem beschrijft voor het invoeren van milieumanagement, het auditen daarvan (door een externe partij) en het periodiek uitbrengen van een milieujaarverslag voor het publiek. Dit laatste maakt tevens het grootste verschil met de bekende ISO 14001 certificatie .Verder zijn de normen voor EMAS certificering zelfs op punten wat strenger dan de ISo 14001 norm.

De EMAS verklaring is een onafhankelijke toetsing van het milieuverslag waarin de milieuprestaties van een organisatie of bedrijf beschreven staan. Het doel van de EMAS- verordening is organisaties te stimuleren een milieubeheerssysteem in te voeren en hun milieuprestaties continu te met en te verbeteren.

Voor wie is EMAS mogelijk?

Elke organisatie (bedrijven en instellingen) groot of klein, profit of nonprofit kan in principe een ENAS registratie behalen. Deelname aan EMAS is geheel vrijwillig en wordt daarom algemeen gezien als een bewijs voor het uiterst serieus omgaan met het milieu. Het publiekelijk maken van een milieuverklaring (jaarverslag), waarin de milieuprestaties van de organisatie beschreven staan, staat daar borg voor. Deze milieuprestaties dienen dan ook elk jaar verbeterd te worden.

Waarom is een EMAS registratie belangrijk?

De Europese Commissie heeft zelf ook een EMAS registratie en neemt haar eigen milieumanagement uiterst serieus. Hoewel EMAS, ten opzichte van ISO 14001, nog niet heel breed ingeburgerd is, is de verwachting dat de certificering wel een steeds grotere rol zal gaan spelen bij de keuzes van producten en bij grote aanbestedingen.

schoonmaken vloerreiniging glasbewassing reinigen zonnepanelen hogedrukreiniging

Neem contact op

Wenst u meer informatie over onze diensten of wilt u dat wij contact met u opnemen?